Tuinaanleg en grondwerken

Volop genieten van je tuin begint met een doordachte aanpak en grondige voorbereiding. Van de eerste spadesteek tot het planten van het laatste stekje, wij leiden jouw tuinproject in goede banen.

Naast tuinaanleg verzorgen wij ook de nodige grond- en waterbeheerwerken bij zowel een nieuwbouwproject als (tuin-)renovatie. Met jaren ervaring in de bouwsector bieden wij een mooie extra service voor jouw project.

Bij Bert VDL Tuinaanleg kan je terecht voor de totale aanpak van je tuin: beplanting, waterdoorlatende oprit, houten omheining enz.

Tuinaanleg

Grondwerken

Tuinaanleg: aanplanting en verharding

Gazon

Een gezellig stadstuintje, een zacht grasveld voor de kinderen of een romantische bloemenweide? Jouw wens en behoeften bepalen onze aanpak!

Maak de juiste keuze

Een prachtig groen gazon, de droom van elke tuinliefhebber. Maar wist je dat er duizenden grassoorten bestaan? Ook kunstgrassen winnen aan populariteit. Wij zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje!

Ondergrond startklaar maken

Moet het terrein genivelleerd worden, zijn er drainagewerken nodig of is een nieuwe grondlaag vereist? Wij zorgen voor de juiste, gezonde basis.

Aan de slag

  • Ingezaaid gazon: onze pneumatische APV-zaaimachine is uniek in de streek. Door je gazon of bloemenweide met luchtdruk in te zaaien werken wij efficiënter en nauwkeuriger. Een resultaat om jaloers op te zijn!
  • Graszoden: voor een weelderig groen gazon, snel resultaat en onmiddellijk genot.
  • Kunstgras: duurzaam, praktisch, weinig onderhoud en toch die natuurlijke look. Een heel aantrekkelijk alternatief!
  • Sportterrein: professionele aanleg van hoogwaardige sportterreinen die aan de strengste normen voldoen.

Onderhoud

Hoe houd je je gras mooi groen en in topconditie? Met onze onderhoudsproducten natuurlijk! Steeds ter plaatse verkrijgbaar. Maar ook met onze tips en tricks hou je je gras het hele jaar door gezond.

Enne … laat het gras maar groeien, ook voor je tuinonderhoud kan je op ons rekenen!

Beplanting

Een gezonde groei van planten start met een juiste ondergrond en professioneel advies. Daarom bekijken we wat mogelijk is in jouw tuin, doen we voorbereidende werken en geven we raad over welke planten in jouw tuin zullen floreren. Het ganse jaar door kleur en bloei in je tuin of liever een rustgevende groene oase? Wij zorgen ervoor!

Hagen en omheining

Een omheining is niet langer enkel functioneel. Kies volop voor esthetiek en extra sfeer door te spelen met elementen die naadloos aansluiten bij de uitstraling van je woning.

  • Hagen en schermen
  • Houten afsluiting
  • Schutting in pvc
  • Draadomheining

Vakkundig geplaatst om nieuwsgierige pottenkijkers buiten te houden en jou ongestoord te laten genieten.

Oprit en terras

De gezelligheid van hout, de moderne look van tegels of de speelsheid van grind … er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je terras de gewenste looks te geven. Jij kiest, wij zorgen voor een naadloze integratie in je tuin.

Ook je oprit of tuinpad werken wij met evenveel precisie af. Volledig op maat en met oog voor detail. Wij houden rekening met de waterdoorlaatbaarheid van de gekozen materialen en voorzien extra afwatering waar nodig.

Totaalconcept

Voor de totaalrealisatie van je droomtuin steken wij graag onze groene handen uit de mouwen. Dankzij ons uitgebreide dienstenpakket vind je alle expertise onder één dak. Van aanplanting tot het plaatsen van een pergola of tuinhuis, wij nemen elk aspect van buitenleven even deskundig en gepassioneerd onder handen.

Heb je een ontwerp dat je zelf uittekende of door een tuinarchitect liet ontwerpen? Stuur het ons door en wij bezorgen jou een offerte op maat.
Of zoek je een geschikte tuinarchitect? Wij helpen je graag verder.

Van de eerste tekening tot gezellig neerploffen in je luie tuinstoel, wij brengen jouw ontwerp tot leven!

Plant meteen het eerste zaadje van je groenproject! Contacteer ons voor een adviesgesprek of offerte en een bloeiende samenwerking.

Grondwerken

Nivelleren

Je terrein effenen, in niveaus verdelen of onder een hellingsgraad plaatsen? Via lasersturing zetten wij elk terrein naar jouw hand.
Waar nodig plaatsen we keerwanden om hoogteverschillen op te vangen en de stabiliteit te garanderen.

Riolering

Ook voor het plaatsen van afvoerbuizen en septische putten kan je op ons rekenen. Afval- en regenwater scheiden? Een kolfje naar onze hand.

Regenputten

Voorkom wateroverlast en behoud de gezondheid van je terrein! Wij analyseren de bodemstructuur, implementeren effectieve drainageoplossingen en plaatsen regenputten.

Waterbeheer

Met het oog op ecologie en duurzaamheid leggen we steeds meer wadi’s aan. Met waterbuffers en infiltratieputten zorgen we ervoor dat regenwater effectief wordt opgevangen en ingezet. Dankzij onze knowhow gaat geen druppel verloren.

Kies meteen voor een stevige basis van jouw project! Contacteer ons voor een offerte en een gefundeerde samenwerking.